Detecție și semnalizare incendiu

Sistemul de detectie si semnalizare a incendiului impreuna cu tablourile de actionare ale echipamentelor auxiliare constituie unul din principalele sisteme de protectie pentru evitarea si limitarea propagarii inceputului de incendiu, deblocarea cailor de evacuare si avertizarea automata a personalului si a grupurilor de interventie. Prin determinarea factorilor de risc se poate alege solutia optima pentru aria de protejat folosind o arhitectura de sistem conventionala sau sisteme adresabile, conectate in retea, daca aria acoperita este de dimensiuni mari si sunt necesare functii suplimentare sau sisteme integrate. Exista o gama larga de detectori, butoane si module, conventionale sau adresabile, care acopera necesarul fiecarui scenariu de incendiu. Calitatea cablurilor, montarea si protectia acestora si calitatea conexiunilor din retea sunt factori care decid costurile necesare mentenantei si utilizarii pe termen lung al sistemului. De aceea sunt necesare verificarile din teren a fiecarei etape de la proiectare la punerea in functiune, dar si verificarile si testele periodice ale echipamentelor.

Detectia si semnalizarea depasirii temperaturilor in paturile de cablu sau spatii inguste se poate realiza cu cabluri termosensibile cu controllerele aferente ce se pot interfata cu aproape orice sistem de detectie incendiu.

Monoxidul de carbon sau gazele toxice ce se pot acumula in parcari inchise, garaje, centrale termice, se pot detecta cu precizie si semnaliza folosind detectori dedicati la atingerea concentratiei periculoase in aer. Panourile de control permit actionarea automata a sistemelor de ventilatie si semnalizarea optoacustica a zonei cu acumulari de gaze.

Produse